top of page
tavelsjö.jpg

Att göra

Läs om aktiviteter, besöksmål och annat roligt som du kan passa på att uppleva när besöker oss

Anchor 1

Låna ut pimpelspön
och isborr

Ta dig ut på tavelsjöisen för pimpling. du kan låna pimpelspön och isborr på Wärdshuset, prata
med personalen!

skridsko_edited.jpg
långviken.jpeg

Häst & Släde

Ta en tur med häst och släde, vinter som sommar, och njut av natursköna tavelsjö

Skridskoåkning

på Tavelsjön

På Tavelsjön, ca 25 km från Umeå, finns Tavelsjö AIK Isbana, som passar både erfarna skridskomotionärer och barnfamiljen på utflykt. Säsongen 2020 är banan ca 13km lång. Du kan välja att åka hela eller halva sträckan, då det finns två slingor med en korsning mitt i.

skridsko_edited.jpg
Forest Path

Tavelsjöleden

Vandringsled som startar i centrala Umeå, vid älven nedanför Väven. Leden följer strandpromenaden västerut till bryggorna vid Lundåkern för att där vika av och följa Tvärån. Upptäck de många grottorna, bestig de högsta topparna och passa på att spana efter det mytomspunna Tavelsjöodjuret när du har god sikt över Tavelsjön! Leden är 42 km lång och bjuder dig som är en van cyklist på trevlig och bitvis utmanande cykling.

10 toppar

Vandra och bestig bergstopparna i Tavelsjö. Tio bergstoppar ingår i TioTopparTavelsjö det är: Blomåkersberget, Finkhörneberget, Hemberget, Högberget, Kludden, Krogberget, Selsknösen, Tavelsjöberget, Vallberget och Varmvattsberget. Tavelsjöberget (282 m ö h) är den högsta toppen och Krogberget (156 m ö h) den lägsta. Den som bestiger alla topparna får mer än 1000 höjdmeter i benen. Under fyra vintermånader har du möjlighet att vara med i TioTopparTavelsjös nya vinterupplevelse.

tio%20toppad_edited.jpg
tavelsjo%C3%8C%C2%88_runt_edited.jpg

Tavelsjö Runt

Trevlig vandrings-, cykel- och ridled runt Tavelsjön, ca 23 km. På flera platser längs leden finns rastplatser och man kan man göra avstickare till olika utsiktsplatser vid sjön eller på bergen runt sjön. Stora delar av leden är tillgänglighetsanpassad

Kajak & Kanot

Hyr din egen kanot, kajak eller stand up paddle board och upptäck den magiska naturen i Tavelsjö. Här har du nära till vackra öar och idyllisk kanal.

Kayaks_edited.jpg
Ice%20Fishing_edited.jpg

Fiska på vårisen

Njut av den härliga vårisen på Tavelsjön med ett pimpelspö i handen. Förhoppningsvis är abborrarna på hugget. Ett par solglasögon är skönt att ha när solen värmer som den göra kan under våren. Varma kläder och skor gör upplevelsen ännu mer komplett. Eldkorgen är ett skönt avbrott och det bjuds på en kopp kaffe, the eller varm choklad.

bottom of page