top of page
Anchor 1
tavelsjö.jpg

Om oss

Vi på Tavelsjö Wärdshus erbjuder god vällagad mat gjort på närproducerad, närodlad och ekologiska varor i den mån det går. För den sötsugne finns även läckra bakverk att avnjuta till en kopp kaffe eller te.

 

Välkommen! 

Närproducerat ska det vara

Vi värnar om miljön och jobbar därför med närodlade råvaror och lokala producenter. För att värna om vår jord jobbar vi även med att minska matsvinnet så gott det går. Därför är vi extremt glada över vårt samarbete med Ica Hissjö, som varje vecka leverar varor med kortdatum som vi sedan kan laga mat på. Vi tycker det är viktigt att göra det man kan för att hjälpa vår miljö, att minska matsvinnet är bara ett av våra initiativ för bidra.

Logga_Ica_Na%CC%88ra_Hissjo%CC%88_pdf-1_
Historia

Historia

 I hjärtat av Tavelsjö, intill kyrkan ligger det gamla Wärdshuset. När Tavelsjö gamla kyrka och prästgården byggdes 1898 resp. 1910 så ställde Tavelsjöborna upp med mark, virke, arbetskraft mm för att möjliggöra bygget av kyrkan och prästgården. Prästgården har spelat ut sin roll som bostad för Tavelsjös präst.

TuRe

TuRe - Gruppen

Föreningen Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling (TuRe) äger Wärdshuset Tavelsjö.
 

Övervåningen består av 5 rum, hall med pentry, WC-dusch-tvätt, balkong samt konferensrum. Rummen kan hyras för längre eller kortare tid. Bokning av konferensrum görs här
 

I sidobyggnaden och del av trädgården har Blåeld en utställning med ett brett sortiment av trädgårdsupplevelse. Egen tillverkning av glas, keramik och trådkonst. Öppet för försäljning under sommar och delvis även på vintern. 
 

För frågor, kontakta:

Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling, ek. för.

Göran Sundqvist, 070-646 57 73, goran.sundqvist@tavelsjo.se  eller

Alf Söderlund, 070-630 06 51, alf.soderlund@rodabygden.com

bottom of page