Pink Blossom

Vår på Wärdshuset

Hos oss finns massor att hitta på. Vi är nu i en fantastisk årstid att spendera hela dagen utomhus. Låna en pulka eller spark, ta en tur på isbanan eller kom in på Wärdshuset och unna dig med en kopp kaffe, god fika eller passa på att fylla magen med en vällagad lunch på lokala råvaror.

Brunch

Kom och prova vår klassiska brunch. Koppla av och låt oss unna dig en brunch uppdukad hos oss här på Wärdshusets fina miljö. Brunchen finns tillgänglig lördagar och söndagar. Kontakta oss för bokning.

399:- / 2 personer

chark1.jpg
tekanna

Afternoon tea

Kom in och njut av afternoon tea på Wärdshuset. Kombinera med en häst och vagntur eller kom förbi och sitt inne i våra uppfräschade lokaler. Skicka en bokningsförfrågan så ordnar vi fikat och drycken. Afternoon tea är tillgänglig under våra ordinarie öppettider. Klicka nedan för att kontakta oss via mail eller telefon.

Från 195:- / person.

Hästskjuts

I vinter erbjuder vi tillsammans med Långvikens Gård hästskjuts med avgång från Långvikens Gård (tillfälligt). Kombineras perfekt med lunch eller fika inne i värmen hos oss! Boka din tur genom att kontakta Camilla på Långvikens gård.

Priser

Vuxen 300:-

Barn   200:-

Barn under 3 år åker gratis

häst

Tio toppar Tavelsjö

Tio Toppar Tavelsjö är en besöksguide som hjälper dig hitta upp på tio berg i Tavelsjöbygden. Bergen bjuder på olika upplevelser, olika svårighetsgrad och olika vyer. Tavelsjö Vintertoppar återvänder med ännu en säsong som pågår mellan 24 December 2021 till 24 April 2022.

Missa inte heller påsklovstoppen under påsklovet! För mer information, klicka på länken nedan.

Snöiga träd Transparent
Tjej Sledding In Snow

Vinteraktiviteter

Tack vare goda samarbeten kan vi i vinter erbjuda olika vinterprylar att låna!

Från Fritidsbanken finns skridskor, hjälmar, pulkor och bobar att låna.

Och i samarbete med Jaktia Umeå samt ÖGA finns även pimpelspön och borr. Tänk på att följa reglerna för Tavelsjö fiskvårdsområde. Skaffa ditt fiskekort på fiskekort.se

Vinprovning - glas

Riedel är ett välkänt namn i vinkännarkretsar och hos oss sommelierer där dess vin och spritglas anses vara ett av marknadens främsta märke. Glasen är designade för att framhäva varje dryck eller druvas speciella dofter och smakegenskaper.

Thechampagnejen kommer guida er genom Champagnens fantastiska värld och samtidigt ge er en upplevelse som visar och förklarar vilken skillnad det blir när drycken hamnar i rätt glas. Under provningen så börjar vi med två stycken stilla viner, ett rött och ett vitt, för att sedan gå över till Champagne där vi provar tre stycker olika cuvèer.

Efter provningen erbjuder vi en middag, förbokning av mat krävs vid bokning. Menyn finner du nedan.

Varm välkommen på en mycket spännande provning!

Var: Tavelsjö Wärdshus, Strandvägen 25, Tavelsjö

När: 14 maj, kl 15:00 & klockan 17:00

Pris: Provning 695:-, Middag 279:-

Skål
champagne

Vinprovning - Bubbel

Vad är skillnaden mellan Prosecco och Cava? Varför är Champagne oftast dyrare än andra bubbel? Nu har ni äntligen möjlighet att få svar på dessa frågor och många andra.

 

Thechampagnejen kommer att ta med er på en spännande resa och guida er bland några utvalda mousserande viner från världens alla hörn. Ni får lära er skillnaderna mellan dem och samtidigt njuta av goda bubblor. Sammanlagt får ni prova 6st mousserande viner.

 

Varmt välkommen på en mycket spännande provning!

Var: Tavelsjö Wärdshus, Strandvägen 25, Tavelsjö

När: 4 juni, kl 15:00

Pris: Provning 695:-

Vinprovning - Rosé

Nu när sommaren snart är i sitt antågande så är det dags att ta fram de härliga rosévinerna. Under provningen går vi igenom både stilla och bubblande roséer och hittar förhoppningsvis en ny favorit till det härliga balkonghänget eller varför inte till den somriga grillmiddagen. Ni får prova 3st stilla roséviner och 3st mousserande roséer.

Var: Tavelsjö Wärdshus, Strandvägen 25, Tavelsjö

När: 11 juni, kl 15:00

Pris: Provning 450:-

Vinkorkar
örter

Mors dag

Den 29 maj är dagen då våra kära mammor ska firas och uppvaktas ordentligt. Alla mammor förtjänar denna dag något extra fint och ingenting slår en trerätters meny på Wärdshuset. Menyn finner du nedanför, och bokning är bara ett klick bort. Varmt välkommen!

Meny

Toast skagen med dill & citron

Helstekt fläskfilé med potatiskaka, mustig pepparsås och sallad

Morsdagstårta

Pris 285:- / person

Barn upp till 12 år ½ priset.